Bestuur

Stichting Independent Film Artists Network heeft een drie-koppig bestuur, zij zijn tevens de oprichters.

Muriël Horst

foto Muur

Muriël Horst is in 1973 geboren in Den Haag. Zij groeide op in Den Haag en Breda en begon in 1993 aan haar studie in Amsterdam. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in film-en televisiewetenschappen en is daarna werkzaam geweest als producer bij onder andere AT5, IDtv en Rodin filmproductions. Ook heeft zij een korte uitstap gemaakt naar de wereld van de fotografie door exposities te begeleiden van art-en fashion fotografe Flore Zoé.

Begin 2011 raakte Muriël bij IFAN betrokken door als producer mee te werken aan IFAN’s allereerste Greyhouse-productie KARMA. Sindsdien heeft zij vele IFAN producties begeleid, eerst als producer en later als production supervisor. Sinds eind 2011 is Muriël toegetreden tot het bestuur.

Jurriaan Strous

Jur-foto

Jurriaan Strous is in 1987 in Vlissingen geboren. Hij groeide op in Middelburg. In 2005 begon hij een bachelorstudie farmaceutische wetenschappen, die hij in 2008 afrondde. Vervolgens deed hij de Selective Utrecht Medical Masters opleiding (SUMMA), een master die opleidt tot zowel arts als klinisch onderzoeker. Begin 2013 begon hij aan de opleiding tot psychiater aan het AMC te Amsterdam. Naast arts is Jurriaan een gepassioneerd acteur. Tijdens de geneeskundestudie ontmoette Jurriaan Oscar Paling. Zij vatten daar een gezamenlijke passie voor film op. Strous had in verscheidene toneelstukken gespeeld, en Paling had al enige ervaring met de camera.

Ze besloten in april 2010 samen een korte film te maken: Another Day. Het feit dat er twee professionele acteurs op de casting call voor deze film afkwamen, zette hen aan het denken: wellicht waren er veel meer getalenteerde filmmakers die de wens hadden zich te verenigen om zodoende artistiek hoogwaardige films tot stand te brengen. Naar aanleiding van deze gedachte werd eind 2010 Independent Film Artists Network, IFAN, opgericht. Binnen IFAN leidt Strous IFAN GREYHOUSE, het eigen label van IFAN dat zich bezighoudt met het produceren van artistieke films.

Oscar Paling

OS-foto

Oscar Paling is geboren in Madrid en heeft daar gewoond tot zijn 18e. Hij is half Spaans, half Nederlands. Nadat hij hij zijn middelbare school diploma heeft behaald, besloot hij naar Nijmegen te verhuizen om aan zijn studie Biologie te beginnen. Hierna verhuisde hij naar Utrecht waar hij de Medical Master in Medicine and Medicinal Research volgde. Momenteel is hij bezig met de specialisatie tot oogarts in het UMC Utrecht.

In 2005 kwam Oscar Paling in de gelegenheid om mee te doen aan een film-workshop bij “Dziga” in Nijmegen. Dit was een prachtige manier om een carrière te starten als filmmaker. Door de jaren heen heeft hij diverse andere filmworkshops gevolgd en heeft hij verscheidende functies vervuld bij filmproducties: producer, regisseur, cameraman, editor en scenarioschrijver.

Naast mede-oprichter is hij bestuurslid bij IFAN. Hij is verantwoordelijk voor het onderhouden van alle contacten met technische crew-leden, het samenstellen van apparatuur en beheerder van het netwerk.